We vinden dat het beter kan

Daarom werken we aan een duurzame en betrokken samenleving. Elke dag opnieuw.

In 1982 is Foenix als burgerinitiatief opgericht omdat we vonden dat het beter kon en we wilden werken aan een duurzame en betrokken samenleving. We waren innovatief door werkplekken voor jongeren te creëren rondom duurzaam hergebruik en dit te bekostigen met de verkoop in kringloopwinkels.

Nu, bijna 40 jaar later, vinden we nog steeds dat het beter kan en werken we nog op dezelfde wijze: we brengen betrokkenheid, duurzaamheid en innovatief ondernemen samen. Dit zorgt voor een betere buurt, stad, samenleving en wereld.

Nieuwe verbindingen en educatie
Een betere wereld maak je samen. Daarom werken we nauw samen met organisaties en delen we actief kennis.

Jouw bijdrage
Zolang als we al onderdeel zijn van de stad dragen de inwoners van Apeldoorn bij aan onze missie. Jaarlijks worden er meer herbruikbare spullen gebracht en gekocht. Dat is goed voor het klimaat en we kunnen sociaal blijven ondernemen:

De mensen die je herbuikbare spullen aannemen bij het innamepunt, de mensen die elektrische apparaten upcyclen bij onze technische afdeling, de mensen die kleding wassen in de Wasserij, de mensen die je helpen op de winkelvloer. Allemaal kunnen ze optimistisch werken aan hun positie op de arbeidsmarkt en samenleving.

Nieuwe initiatieven
De wereld verandert continu en wij blijven innoveren. De afgelopen jaren hebben we verschillende formules geprobeerd en toegevoegd aan onze kringloopwinkels.

Zo hebben we nu een fietsenmaker, Repair Café, De Wasserij, het Textielatelier, schatkist voor basisscholen en een houtwerkplaats.
Met een breder palet aan services kunnen we ook een breder palet aan leer- en werkplekken aanbieden.

Vernieuwende initiatieven

Feest! Feest! Feest!

maandag 15 mei 2023

Hartelijk dank ♥ voor je bijdrage aan een circulaire en inclusieve samenleving.

Lees verder

“De meest inspirerende sociale werkgever”

woensdag 23 november 2022

Met volle blijheid delen we met jullie dat wij de prijs in de categorie “De meest inspirerende sociale werkgever” op het event “Sociaal Ondernemen Werkt” hebben gewonnen!

Lees verder

Symposium – 40 jaar Foenix!

dinsdag 22 november 2022

Op De Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, hebben we in Orpheus, samen met vele bijzondere gasten, ons 40-jarig bestaan met een symposium gevierd!

Lees verder

Autismevriendelijke organisatie

maandag 7 november 2022

Foenix Circulair Ambachtscentrum is een autismevriendelijke organisatie.
Wat betekent dit in de praktijk?

Lees verder

Unieke samenwerking in Apeldoorn

woensdag 13 juli 2022

Unieke samenwerking in Apeldoorn Op maandag 11 juli heeft Foenix samen met vijf andere maatschappelijke organisaties (te weten Circulus, Accres, ROC Aventus Apeldoorn, Werkleerbedrijf Lucrato en de Gemeente Apeldoorn afdeling Onderhoud en Beheer), een intentieverklaring ondertekend om

Lees verder

Kees vertelt hoe je je apparaten zelf kunt repareren

woensdag 6 april 2022

Onze collega Kees Grimmelikhuisen, hoofd Technische en Facilitaire Dienst, vertelt in deze video hoe je je apparaten zelf kunt repareren.

Lees verder