We vinden dat het beter kan.

Daarom werken we aan een duurzame en betrokken samenleving. Elke dag opnieuw.

In 1982 is Foenix als burgerinitiatief opgericht omdat we vonden dat het beter kon en we wilden werken aan een duurzame en betrokken samenleving. We waren innovatief door werkplekken voor jongeren te creëren rondom duurzaam hergebruik en dit te bekostigen met de verkoop in kringloopwinkels.

Nu, 39 jaar later, vinden we nog steeds dat het beter kan en werken we nog op dezelfde wijze: we brengen betrokkenheid, duurzaamheid en innovatief ondernemen samen. Dit zorgt voor een betere buurt, stad, samenleving en wereld.

Jouw bijdrage

Zolang als we al onderdeel zijn van de stad dragen de inwoners van Apeldoorn bij aan onze missie. Jaarlijks worden er meer herbruikbare spullen gebracht en gekocht. Dat is goed voor het klimaat en we kunnen sociaal blijven ondernemen:

De mensen die je herbuikbare spullen aannemen bij het innamepunt, de mensen die elektrische apparaten upcyclen bij onze technische afdeling, de mensen die kleding wassen in de Wasserij, de mensen die je helpen op de winkelvloer. Allemaal kunnen ze optimistisch werken aan hun positie op de arbeidsmarkt en samenleving.

Door je herbruikbare spullen aan te bieden of te shoppen in onze winkels draag je jaarlijks bij aan 750 werk- en leerplekken en het hergebruik van 3330 ton aan goederen.

Nieuwe initiatieven
De wereld veranderd continu en wij blijven innoveren. De afgelopen jaren hebben we verschillende formules geprobeerd en toegevoegd aan onze kringloopwinkels.

Zo hebben we nu een fietsenmaker, repaircafé, De Wasserij, het Textiel Atelier, schatkist voor basisscholen en een houtwerkplaats.
Met een breder palet aan services kunnen we ook een breder palet aan leer- en werkplekken aanbieden.

Doe je mee?