Zero Waste Week Apeldoorn

In de week van zondag 11 september t/m zaterdag 17 september organiseert Zero waste Apeldoorn de Zero Waste Week Apeldoorn 2022. Tijdens deze week worden inwoners van de gemeente Apeldoorn bewust maken van het bestaan en de toegankelijkheid van duurzame initiatieven, activiteiten en ondernemingen in onze gemeente.

Activiteiten bij Foenix
Maandag 12 september van 14.00 tot 15.00 uur een rondleiding in onze Zwitsal-vestiging een rondleiding. Als het eerste Circulaire Ambachtscentrum van Apeldoorn vertellen we over onze missie en innovatieve projecten zoals Hout Werkt.
Aanmelden voor de rondleiding: https://www.eventbrite.nl/e/rondleiding-een-kijkje-achter-de-schermen-foenix-winkel-ateliers-tickets-410343938767

Woensdag 14 september geven we twee repair workshops over Senseo-apparaten. Een workshop om 10.30 tot 11.30 uur en een workshop van 14.00 tot 15.00 uur.
Aanmelden voor een workshop: https://www.eventbrite.nl/e/workshops-bij-repair-cafe-foenix-tickets-410369114067

Tijdens de Zero Waste Week Apeldoorn gaan we zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Apeldoorn informeren over duurzame, beschikbare alternatieven en hen activeren om (de eerste) stappen te zetten richting een duurzame, afvalvrije en verspilling vrije leefstijl.

Dit betekent dat inwoners van de gemeente Apeldoorn kansen aangeboden krijgen om duurzame keuzes te maken. Door inzet van allerlei activiteiten verspreid door de week gaan we, op een laagdrempelige manier, de bekende 5 zero waste R’en uitleggen en uitvoeren: Refuse (weiger), Reduce (verminder), Reuse (hergebruik), Recycle en Rot (composteer).
De Zero Waste Week Apeldoorn wordt georganiseerd door het burgerinitiatief Zero waste Apeldoorn, in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn.

Lees meer over Zero waste Week op www.zerowasteapeldoorn.com