Wij hebben het Circulaire Estafettestokje ontvangen

In verband met onze inzet voor de circulaire en inclusieve economie zijn we in februari 2020 j.l. genomineerd voor het Circulaire Estafettestokje door Van Gerrevink B.V. Recycling. Vóór de uitbraak van het Corona-virus hebben we het Circulaire Estafettestokje officieel ontvangen. We danken Van Gerrevink B.V. Recycling voor de nominatie en de Gemeente Apeldoorn voor dit initiatief van harte.

Gelderland wil de eerste afval-vrije provincie van Nederland worden en met een circulaire economie 5000 nieuwe banen scheppen. Sinds 2014 gaat het duurzaam estafette stokje rond. Voor de hele provincie is er nu het circulaire estafette stokje die van gemeente naar gemeente gaat. De eerste gelukkige ontvanger was de gemeente Apeldoorn.

Op 1 juli 2019 heeft wethouder Jeroen Joon officieel de aftrap gegeven van de Circulaire Estafette. Hij overhandigde de stok aan de eerste estafette-deelnemer in Apeldoorn. Dit bedrijf gaf de stok door aan een andere ondernemer of organisatie die met circulariteit aan de slag is. Deze organisatie geeft de stok vervolgens weer door aan een volgende partij. De estafettestok is volledig circulair: het is gemaakt van afvalhout en het metaal komt uit een oude kast.

We hebben Zuidbroek Stadsakkers genomineerd als de volgende ontvanger van de Circulaire Estafettestokje. We wensen hen veel succes.

 

Voor meer informatie over Circulaire Estafette Apeldoorn: https://www.ondernemen055.nl/…/circulaire-estafette-van-st…/
Over het inspirerende verhaal achter het ontstaan van dit initiatief: http://www.gelderse-circulaire-estafette.nl/

Wij werken aan een duurzame en betrokken samenleving. Doe je mee?