Textieltentoonstelling geopend

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, hebben we de textieltentoonstelling geopend.

Met trots zetten we de samenwerking met ROC Aventus Zutphen opleiding Fashion & Vormgeving in het zonnetje.

In januari kreeg de eerstejaars groep "fashion creators (advanced)" een excursie bij ons innamepunt aan Aruba 12 en een lezing over duurzaamheid. Daarna kozen de studenten bij het Kleding Sorteer Centrum oude en voor de verkoop afgekeurde kleding of textiel waarmee ze in de afgelopen maanden, ondanks de corona-situatie, aan de slag zijn gegaan om die up te cyclen tot kledingstukken. Deze mooie creaties zijn de eerste voorbeelden van ons kledingmerk Re-Us. Herwaardering van textiel vanuit het gedachtengoed van duurzame fashion zal de afvalberg steeds kleiner maken. Hiermee hebben we weer een stap richting een duurzame toekomst gezet. De uitdaging is groot maar we zijn er klaar voor en staan daar niet alleen in!
De Re-Us kledingstukken en foto's van het ontwerpproces worden vandaag in onze vestiging op het Zwitsal-terrein gepresenteerd. Deze tentoonstelling is tot 10 november van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen bij ons op het Zwitsalterrein. Van harte welkom!
We danken alle docenten en studenten van ROC Aventus Fashion & Vormgeving in het algemeen en Conny Bosga, Petjo Molenaar, Ruth Roos, Floor Verhoeckx, Jessie Venhuizen en Demi van der Klooster in het bijzonder voor de goede samenwerking en hun creatieve bijdrage aan de circulaire en inclusieve samenleving!

Wij werken aan een duurzame en betrokken samenleving. Doe je mee?