In het kader van de Dag van de Duurzaamheid presenteerden we op 9 oktober, de tweede editie van de textiel-expositie “Cycle-up project 2.0”. Met trots zetten we de samenwerking met ROC Aventus Zutphen opleiding Fashion & Design in het zonnetje.

In januari gaven we de eerstejaars groep "fashion creators" een online lezing over de missie/visie van Foenix en duurzaamheid. Daarna kozen de docenten van de opleiding Fashion & Design bij ons Kleding Sorteer Centrum voor verkoop afgekeurde kleding uit. Met deze afgekeurde kleding gingen de studenten in de afgelopen maanden aan de slag om die up te cyclen tot nieuwe kledingstukken. Deze mooie creaties zijn de voorbeelden van ons kledingmerk Re-Us die we stap voor stap aan het ontwikkelen zijn.

Herwaardering van textiel vanuit het gedachtegoed van duurzame fashion zal de afvalberg steeds kleiner maken. Hiermee hebben we weer een stap richting een duurzame toekomst gezet. De uitdaging is groot maar we zijn er klaar voor en staan daar niet alleen in.

We danken alle docenten en studenten van ROC Aventus Fashion & Design in het algemeen en Conny Bosga, Ruth Roos en Floor Verhoeckx in het bijzonder voor de goede samenwerking en hun creatieve bijdrage aan de circulaire en inclusieve samenleving!

Wil je op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten en acties?
Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.