Op weg naar een circulaire toekomst!

Afgelopen zaterdag 26 maart lanceerde de Gemeente Apeldoorn het platform "Heel Apeldoorn Repareert" in onze Zwitsal-vestiging aan de Vlijtseweg 136. Dit feestelijk evenement is door Detlev Cziesso, wethouder Financiën, geopend. Arjin Jans, directeur van Foenix, vertelde over het belang van de circulaire en inclusieve economie en hoe we daar lokaal aan bij kunnen dragen. Carla Fransen van de Gemeente Apeldoorn, projectleider van het Europees project Sharepair, vertelde over het platform "Heel Apeldoorn Repareert", de digitale tool "Repair Connects", en hoe de inwoners stapsgewijs hun weg op Heel Apeldoorn Repareert kunnen vinden.

 

Rondleiding
Na een rondleiding binnen Foenix en een verdiepingssessie over het platform "Heel Apeldoorn Repareert" werden een presentatie over de Circulaire Design Lamp Paper Light (Circular Booster), een workshop over de reparatie van Senseo koffiemachines in onze Boardroom, en een workshop over 3D printen bij het NewTechPark gehouden.

 

Het platform

''Heel Apeldoorn Repareert" is onderdeel van het Europese project ‘Sharepair’ waar de gemeente Apeldoorn in samenwerking met internationale partners aan deelneemt. Het doel van het project is om jaarlijks de afvalberg van elektronische apparaten in Apeldoorn met 175 ton te verminderen. 

Het was een geslaagde bijeenkomst met veel interactie en belangstelling van alle aanwezigen.
Aan het eind van de bijeenkomst hebben de deelnemers een duurzame goodie bag meegekregen.

Heb je een defect apparaat?
Kijk dan op Heel Apeldoorn Repareert of ons Repair Café. Ons Repair Café is van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur geopend.

Heb je tips nodig?
Kees vertelt hier hoe je je apparaten zelf kunt repareren.