Europees project: E6

We werken mee aan een nieuw Europees project: E6. Dit heeft als doel de afvalberg van e-waste te verkleinen. E-waste of AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparaten) is één van de grootste afvalstromen ter wereld. Ter illustratie: Per jaar wordt er zo’n 62 miljoen ton aan e-waste weggegooid. Dat zijn 6.130 Eiffeltorens! De verwachting is, dat dit in 2030 is gegroeid naar 82 miljoen ton, 8.130 Eiffeltorens. Daar willen we wat aan doen!

Gisteren was de feestelijke start van de Apeldoornse samenwerking in het E6 project. Gemeente Apeldoorn, Circulus en Foenix Circulair Ambachtscentrum trekken hierin samen op en stimuleren langer gebruik, hergebruik, reparatie en refurbishment van elektronische apparaten. Als een product langer mee gaat, is dat beter voor het milieu en voor toekomstige generaties.

 

Wethouder Danny Huizer (Veluwe, Klimaat en Energie): “Het is heel mooi en belangrijk dat we dit doen! Door steeds bewuster te zijn van het belang van zorgen voor je spullen en zuinig te zijn op grondstoffen, gaan we een duurzamere toekomst tegemoet.”

Europese en lokale samenwerking

Binnen dit Europese project E6 is gemeente Apeldoorn één van de twintig partners. Aan de leiding staat Hogeschool Saxion. In het project E6 werken in totaal zes EU-landen samen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Ierland.

Wij werken aan een duurzame en betrokken samenleving. Doe je mee?