E-waste Race

Gemeente Apeldoorn organiseerde tussen 23 mei en 16 juni j.l. in samenwerking met Circulus en Foenix de E-waste Race. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangingen met elektronisch afval, combineerde bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.

 

Tien basisscholen uit gemeente Apeldoorn gingen vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel E-waste genoemd). Tijdens de E-waste Race leerden kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstof schaarste, hergebruik, repareren en recyclen.

 

De kick-off van de E-waste Race was op 16 mei bij basisschool Het Woudhuis, in aanwezigheid van Danny Huizer, de nieuwe wethouder voor Veluwe, Klimaat en Energie.

 

De leerlingen die de meeste defecte elektronische apparaten hebben ingezameld, mochten aan het eind van de E-waste Race zelf een defect apparaat kiezen en langskomen bij ons Repair Café aan de Vlijtseweg 136 om deze samen met onze reparateurs te repareren. Hun enthousiasme was aanstekelijk en hoopgevend!

We hebben met z'n allen weer een stap gezet richting een circulaire toekomst en verandering van E-waste naar E-waarde.