ArtEZ studenten werken twee weken aan de circulaire samenleving

Wij van Foenix houden van innovatie. Op de vraag of een twintigtal studenten van de kunstacademie ArtEZ Zwolle hun Winterlab mogen besteden aan Foenix zeggen we dan ook geen nee.

De opgave

Het Winterlab is een project van ArtEZ. Gedurende twee weken werken studenten aan verschillende maatschappelijk relevante opgaven. Vraagstukken over onder andere de beeldvorming van gehandicapten, de bescherming van ouderen, een fietsenvraagstuk in Assendorp worden door interdisciplinaire projectgroepen aangevlogen.

Zo ook onze opgave: van circulaire economie naar circulaire samenleving. Met de onderliggende vraag aan de studenten: hoe maak je ons verhaal interessanter voor jonge mensen zoals jullie zelf?

Rondleiding

Denkrichtingen

De studenten zijn verdeeld in drie groepen en al snel vormen zich verschillende denkrichtingen: customer Journeys die helder zijn en stellig de waarde van het winkelaanbod presenteren, een shop in shop concept waarmee een frisse inspirerende toon wordt gezet die zeer geschikt is voor sociale media en Foenix als verbindend platform voor evenementen, educatie en groene initiatieven in de stad.

Schetsen vergroening
Presentatie Hip in je huis

Experimenten en presentatie

Na experimenten op de winkelvloer en gesprekken met onze medewerkers zijn de concepten verder uitgewerkt en gepresenteerd aan ons. We zijn ontzettend onder de indruk van het werk wat er in de twee weken is verzet. De concepten zijn zeer grondig uitgewerkt, houden rekening met haalbaarheid en het allerbelangrijkste: ze spreken tot de verbeelding.

Bedankt Brechtje, Jonathan, Niek, Janny, Evianne, Milou, Maris, Mizuki, Alexine, Siem, Anne, Kirsten, Floor, Rosa, Alicia, Danique, Geoffrey, Amber, Menno en ArtEZ!