Apeldoorners bedankt!

Op Green Friday, 29 november, reikte Arjin Jans, directeur van Foenix, een CO2 cheque aan Ellen Roza, adviseur recyling en circulariteit van de gemeente Apeldoorn uit. In 2018 hebben we samen met onze klanten 2430 ton CO2 uitstoot bespaard! We danken al onze klanten van harte voor hun bijdrage aan het realiseren van een circulaire en inclusieve samenleving. 

Repaircafe

Tijdens het ontvangen van de CO2 cheque heeft Ellen Roza het volgende aangegeven: "Als gemeente vinden we de circulaire samenleving belangrijk. Grondstoffen raken op en het milieu staat onder druk. Veel mensen beseffen zich bij de aanschaf van een nieuw product niet hoeveel grondstoffen uit de aarde worden gehaald of hoe belastend dat is voor mens en milieu. Veel producten worden in andere delen van de wereld gemaakt waar geen of minder regels zijn voor arbeidsomstandigheden en het milieu.

Het kopen van een goed tweedehands product bespaart dat allemaal én voorkomt dat het afval wordt. Kringloopbedrijven zijn heel belangrijk in de circulaire samenleving, want ze verkopen goede tweedehands producten en bieden werk aan diverse mensen. Het voorkomen van het onnodig kopen van nieuwe spullen, maar ook upcyclen, hergebruiken, repareren of refurbishen van producten draagt daaraan bij. Een mooie manier om dat inzichtelijk te maken is doormiddel van bespaarde CO2 uitstoot. Geweldig hoeveel we in Apeldoorn vorig jaar hebben bespaard: 2430 ton!" 

Doe je mee?