Portret van een vrijwilliger

Sylvester in de spotlight

Al onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor onze organisatie.
Wij zijn heel blij met hun inzet. In 2022 waren er in totaal 210 vrijwilligers bij Foenix werkzaam, de één werkte één dagdeel per week, de ander werkte nagenoeg de hele week. Sylvester behoort duidelijk tot de laatste categorie.

Dit is Sylvester, één van onze vrijwilligers die dagelijks in het doorstroommagazijn en in de winkel op Aruba 6 werkzaam is.

In mei 2023 bestond deze locatie 10 jaar, zolang werkt Sylvester ook op deze locatie. Daarvoor heeft hij ruim 4 jaar op de Koningslijn gewerkt op Vervoer en als facilitair medewerker.

Sylvester is dagelijks bezig met het prijzen van binnengekomen meubelen. Daarnaast helpt hij mee met de begeleiding van stagiairs. Hij vindt het heel erg leuk om met jongeren samen te werken, met hun over het leven te praten, ervaringen uit te wisselen en kennis over te brengen. Het komt vaak voor dat oud stagiairs nog even langs komen, om te laten weten hoe het hun vergaat, even een praatje maken.

Sylvester is enorm klantgericht, even helpen een kastje tillen naar de auto van de klant, net even wat extra service bieden. Zo gaan de mensen weer tevreden naar huis. Aan het einde van de werkdag wordt de deze met het team afgesloten en stapt hij op de fiets, terug richting huis. Thuis vermaakt Sylvester zich met lezen en voetbal (Ajax) kijken.

Naar eigen zeggen is het werken bij Foenix voor Sylvester een hele nuttige invulling van zijn tijd. Het werken bij Foenix geeft je energie, het is nooit saai! Er gebeurt altijd wel iets, en dat maakt het werken voor Foenix leuk. De betrokkenheid van de medewerkers, de belangstelling en het enthousiasme in het team maakt het vrijwilligerswerk bij Foenix voor Sylvester de moeite waard.

Wij werken aan een duurzame en betrokken samenleving. Doe je mee?