Maak kennis met Annet - begin 70, getrouwd met Peter, moeder van drie volwassen kinderen en sinds kort vanuit TaalDigiHuis CODA bij Foenix Circulair Ambachtscentrum ingezet als taalcoach.

Op de foto: Annet, Leake en Cheay

"Ik heb een enorme passie voor de Nederlandse taal. Om die reden heb ik me als vrijwilliger bij het TaalDigiHuis aangemeld. Als taalcoach begeleid ik sinds enige tijd twee leergierige Eritrese mannen die bij Foenix een werkervaringstraject in de fietsenwerkplaats doorlopen.”

Passie voor taal en een groot hart

Naast passie voor taal heeft Annet een groot hart. Ze vindt het fijn om anderen te ondersteunen en te helpen. Niet alleen in haar privéleven, als mantelzorger voor haar 92-jarige moeder, maar ook tijdens haar werkzame leven. Zo stond ze in haar jonge jaren haar ‘mannetje’ als tambour-maître in de fanfare en werkte ze later onder andere als secretaresse bij een notariskantoor en een thuiszorgorganisatie. Ook was ze tot voor een paar jaar geleden lid en voorzitter van de cliëntenraad van een verpleeghuisorganisatie.

“Mijn werk- en levenservaring zet ik heel graag in als taalcoach bij Foenix Circulair Ambachtscentrum. Met veel enthousiasme begeleid ik Leake en Cheay uit Eritrea die allebei de Nederlandse taal nog moeten leren. Ik heb zoveel bewondering voor hun moed om huis en haard te verlaten voor een betere en veiligere toekomst.”

Taal is de sleutel tot alles

Voor Annet is taal de sleutel tot alles, ook om je ergens op je plek te (kunnen) voelen. Met haar begripvolle instelling, empathisch vermogen en passie voor taal wil ze als taalvrijwilliger graag het verschil maken in het leven van anderen.

Het is inspirerend om te zien hoe ze haar tijd en energie investeert in het helpen van anderen. “Taal is de sleutel. Ik vind het fijn dat ik als taalcoach een bijdrage kan leveren, hoe klein ook, en dat ik op die manier iets voor Leake en Cheay kan betekenen. Dat ik kan helpen om hun leven in Apeldoorn iets makkelijker te maken.”

Wij zijn blij met TaalDigiHuis CODA Apeldoorn als samenwerkingspartner. Samen maken we de wereld een beetje mooier, elke dag opnieuw.

Wij werken aan een duurzame en betrokken samenleving. Doe je mee?