Innamevoorwaarden

Frituurpannen moeten van het vet of olie gescheiden zijn, net als TL buizen van de armaturen.

TL buizen van bijvoorbeeld een zonnebank worden als chemisch afval gezien en ook verwerkt als zodanig. Deze kun je overigens net als het overige chemisch afval gratis aanbieden bij Circulus, ook op Aruba 12. Ook kun je daar terecht voor asbest zakken of folie. De mogelijkheid voor het afgeven van chemisch afval, oud papier, metalen, vlakglas, zacht huishoudelijk plastic en piepschuim kan door de weeks van 07.45 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Deze tijden wijken af van de openingstijden van Foenix.

Cardridges kunt u altijd bij ons kwijt omdat dit geen chemisch afval is.

Het aanbieden van huisraad, boeken, speelgoed en fietsonderdelen dient het liefst in een stevige doos te geschieden. Kleding bij voorkeur in een stevige zak of tas, een doos mag natuurlijk ook. Heb je een koffer of beautycase met cijferslot, wil je dan de combinatie op een sticker schrijven en op het product plakken? Het is zonde als wij deze moeten weggooien, omdat we hem niet open krijgen.

Demontabele meubels als bijvoorbeeld bedden, tafels en stellingen zien wij het liefst met de losse onderdelen in een stevige zak met een touwtje aan het product vast gemaakt. Dit omdat plakbandresten vaak moeilijk te verwijderen zijn.

[Oude] Klokken graag goed verpakt. Een oud laken en een doos doen vaak al wonderen en zorgen er voor dat zowel de klepel en de ballen bij de klok blijven indien deze aanwezig zijn.

Tip: Heb je thuis onvoldoende dozen voor de af te geven goederen? Informeer eens bij het inname punt op Aruba 12 en vraag of zij nog dozen beschikbaar hebben voor bruikbare goederen.

Goed te weten dat wij ook seizoensgebonden artikelen in bepaalde periodes wel of juist niet aannemen. In de periode van 1 maart tot 1 oktober nemen we de lente/zomer gerelateerde producten aan zoals: tuinmeubelen, sierpotten voor buiten, parasols en toebehoren, partytenten, BBQ’s ed.

Van 1 november tot 1 januari nemen we graag de winter gerelateerde producten aan. Hierbij kun je denken aan kerstbomen, carve ski’s, schaatsen en sleeën.

Goederen die wij niet aannemen:

* Spaanplaten [wand]kasten ed. die gedemonteerd zijn. Dit omdat de kwaliteit doorgaans na de vele malen de- en monteren onvoldoende is om aan klanten een goed product te kunnen bieden;

*Met een veiligheidskeurmerk. Hierbij kun je denken aan brommer/motorhelmen en kinderzitjes voor in de auto. Herkenbaar aan het Oranje CE-label;

* Natte of beschimmelde producten als bijvoorbeeld kleding, meubels , fietsstoeltjes e.d.;

* Video- en cassettebanden, gebrande cd’s, dvd’s of spellen;

*Opblaasartikelen zoals luchtbedden, boten ed. Dit omdat wij niet kunnen garanderen dat deze luchtdicht zijn;

*Tenten: Wij zouden het erg vervelend vinden dat een vakantie in het water valt door een bij Foenix gekochte lekke tent;

* Wapens en munitie: deze graag overhandigen aan de Politie;

* Vuurwerk: dit mag je thuis in de Kliko deponeren;

* Autobanden met velg. Voor deze en ander soortige banden van motorvoertuigen met of zonder velg moeten we je doorverwijzen naar het milieuplein van Circulus. Als service kun je wel maximaal 5 autobanden zonder velg bij ons afgeven;

* Surfplanken, kite of wave boards;

* Dekens of kussens van dieren, krabpalen e.d. Dit i.v.m. mogelijk ongedierte wat meekomt;

* Geopende dozen laminaat of vloertegels;

* Tuinmeubelen waar het weer ingetrokken is [grijs uitgeslagen];

* Gebruikte toiletpotten en wc-brillen;

* Geprijsde vlooienmarkt goederen: deze worden in overleg met vestigingsmanager wel of niet aangenomen;

* Vloeistoffen in een open verpakking, zoals lampenolie;

* Gasflessen;

* Vlakglas;