Repair Connects

Sinds 11 juni 2021 zijn we gestart met een online service bij ons Repair Café, Repair Connects.

Bij Foenix zitten we niet graag stil. We proberen altijd nieuwe manieren te vinden om, samen met de stad, bij te dragen aan een duurzamere en socialere toekomst. Daarom starten we maandag 11 juni j.l. met online service bij ons Repair Cafe!

Dit houdt in dat klanten via onze website, www.foenix.nl/repareren hun defecte toestel aanmelden (met korte informatie en een foto) waarna we met hen contact opnemen om hen telefonisch te helpen of een afspraak te maken om bij ons Repair Café langs te komen voor reparatie. Naast onze service bij het Repair Café, welke toegankelijk is voor alle inwoners van Apeldoorn, willen we hen op deze manier een completere service bieden en gerichter en efficiënter helpen. Slijtage of een plots defect hoeft namelijk niet te betekenen dat je apparaat richting het recycleplein moet. In veel gevallen is herstel best mogelijk, én kun je zo dus de levensduur van je apparaat verlengen. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Repair Connects maakt deel uit van het Europees Interreg NWE project Sharepair. Het doel van Sharepair is om elektronisch en elektrisch afval te verminderen door reparatie te stimuleren en gemakkelijker en toegankelijker te maken met behulp van digitale toepassingen. Gemeente Apeldoorn is de eerste gemeente in Nederland die samen met Foenix meedoet aan het Europees project Sharepair.

Online service Repair Connects brengt mensen, expertise, circulaire en inclusieve economie bij elkaar. In feite bewijst het zijn nut nu al! Onderstaand een inspirerend voorbeeld van hoe het werkt: 

Onze collega, Gerrit van 81 jaar, expert op het gebied van Senseo apparaten heeft in juli j.l. een appeltaart, slagroom en een prachtige kaart gekregen van twee klanten. Ze waren zo blij dat hun Senseo-apparaat het weer deed en dat ze weer van hun heerlijke koffie kunnen genieten. Senseo apparaat was via onze online service binnengekomen. 

Het verhaal van Gerrit stond in de nieuwsbrief (in juli) van het Europees Interreg NWE project Sharepair  |  Repair Connects adds value in Apeldoorn | Interreg NWE (nweurope.eu)

Wil je op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten en acties?
Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.